Сок от грейпфрут помага за отслабване

Половин чаша питие преди храна прави чудеса: минус 7 килограма!
Сокът може да се смени и с ядене на грейпфрут. Може би не е твърде вкусно: но пък е много полезно!
Пациентите с наднормено тегло, които пиели по половин чаша сок от грейпфрут или изяждали по половин грейпфрут преди трите основни ястия на обяд,  успели значително да намалят теглото си. Това доказва  научно изследвания от университета Вандербилт. При тях се снижил индекса на телесна маса и намаляла обиколката на талията.
След 14 седмици  доброволците загубили средно по около 7 процента от теглото си, а  това означава близо 7 килограма наднормено тегло, съобщава АМИ-ТАСС.
В допълнение, в участниците значително се увеличило нивото на   „полезния“ холестерол – HDL-холестерола. Сокът подобрява работата на  черния дроб и съдържа много витамин С.
- Но ние трябва да помним, че сокът от грейпфрут забавя разграждането на някои лекарства в организма, като например Виагра – предупреждава старши научният сътрудник в Института по клинична фармакология, от НЦ към  МЗ на Русия  Дмитрий Сичев.
- Това е опасно – лекарствата се натрупват в организма.  Последствията могат да бъдат печални …
Така че не трябва да се пие този сок заедно с лекарства за понижаване на холестерола, имуносупресори, антибиотика еритромицин,
орални контрацептиви, противораковото лекарство тамоксифен, виагра и аналозите му.
източник :http://30dumi.eu/

Коментари