Ослабнете като не ядете пшенични продукти


Американския известен кардиолог Уилям Дейвис  обяснява как премахване на пшеница от нашето хранене може да попречи на складиране на мазнини.
Над 200 милиона американци консумират хранителни продукти, произведени от пшеница. В резултат на това над 100 милиона от тях изпитват някаква форма на неблагоприятно въздействие върху здравето, вариращи от дребни обриви и висока кръвна захар  и дебел корем който кардиолога  го нарича  о "пшеница кореми".
Той твърди, че  пшеницата която ядем е генно модифицирана и съдържат вредни съставки, които допринасят за наддаването на теглото и водят до други сериозни здравни проблеми. Едни от тези вещества са глиадин-подобните протеини, който действат като стимуланти на апетита. Когато глиадинът започва да се използва масово след 1980 година, дневният прием на калории скача до небето до 440 калории, твърди Дейвис.
“Глиадинът действа като опиат, но този опиат не води до облекчаване на болката, а само до пристрастяване и стимулиране на апетита." казва д-р Дейвис

Пациентите смъкнали между 8 и 10 килограма само за първия им месец без пшенични продукти. Кръвната захар се намалила, а обиколката на талията се стопила с 5 до 8 сантиметра още в първият месец – месец и половина.
Ето връзка към блога на д-р Дейвис : wheatbellyblog.com. Той има издадена книга "Пшеница корем" което е станалa бестселър в САЩ.
   В книгата си д-р Дейвис казва, че  две филии пълнозърнест пшеничен хляб има по-голямо въздействие върху кръвната захар отколкото бонбон на пръчка.Две филийки хляб се равнява на шест супени лъжици захар.
Доказано е, че пшеницата повишава кръвната захар екстравагантно, по-висока от почти всички други храни. Като кардиолог  той казва ,че има тясна връзка s яденeто на твърде много  пшеница и сърдечно-съдовите заболявания.

  Популярната в Сан Франциско диетоложкар Кейтлин е съставила информативен списък от 12 причини защо трябва да се премахне хлебна пшеница от диетата си, или поне значително намаляване на нейната консумация.
  Кейтлин се е възползвала от съветите  и ги споделя с клиентите си. Тя губи 176 кг  през 2001 г. и ги задържа вече в продължение на повече от 10 години.

Пълен списък  на вредите от пшеницата  Кейтлин прави в блога си :"Самоубиство със сандвич? 12 причини за прогонване на хляба"
  1. Амилопектинът А е нишесте в пшеницата, което предизвиква увеличаване на опасни частици LDL - формация, която е с ниска плътност и може да се запуши кръвоносните съдове. Диета с високо съдържание на въглехидрати като хляб, ще създаде твърде много малък плътен LDL.
  2.  Пшеница има глиадин, които е  като пристрастявщ опиат и стимулира апетита през целия ден , влошава способността ни да се кажем "не" за  храни с високо съдържание на въглехидрати. Това причинява  мания  към храната и непоносим глад.
  3. Генетични манипулации са били използвани през 1970 г. за създаване на висока доходност, къс и набит щам на пшеница, който създава селскостопанска Frankengrain. Тези промени  в растението променят аминокиселинния профил, което означава, че пшеница днес има напълно различно въздействие върху нашата деликатна храносмилателна система, отколкото зърната от началото на земеделските  времена.
  4. Потребление на жито стимулира излишък на женски полови хормони при мъжете, което намалява тестостерона, създавайки мъжки гърди и еректилна дисфункция.
  5. Амилопектинът А е нишесте пшеница, която създава  порочния кръг на дълбоко коремната мазнини корема и хормонен хаос. Допълнителните коремни мазнини правят възбуждащи химикали, които насърчават доминиране на естроген, което увеличава риска от рак при мъжете и жените.
  6. Пшеница се крие в повечето опаковани храни за стимулиране на апетита, за да ни накара да се върнем за още.
  7. След въвеждането на селскостопански продукти като пшеница, преди около 10,000 години, човешкото здраве намалява. Ранните земеделски народи показа признаци на кухини, нисък ръст, лоша лицева структура, и понижава костната плътност в сравнение с традиционните ловците-събирчи на  култури.
  8. Привидно питателен пшеничния зародиш и покълналата пшеница имат лектини, които са отрови, които хората запазват смилайки семената. Тези лектини да нанесат сериозни щети и дразнене в тънките черва с течение на времето.
  9. Пшеничен зародиш agglutinin в пшеничените ядки отключва тъмките  бариери на отдаване  от тънките черва на несмляна храна в кръвта, увеличаване на риска от автоимунни заболявания като MS, Lupus, Chrohn и Хашимото е заболяване на щитовидната жлеза.
  10. Фибрите  могат в изобилие да се получат от плодове, зеленчуци и ядки. Пшеницата и други зърнени храни може да предизвика запек.
  11. Потреблението на пшеница може да  попречи на производството на невротрансмитери като серотонин в тънките черва , създавайки депресия, гняв и безпокойство в много хора.
  12. Дългосрочно поглъщане на пшеница може да причини киселини в стомаха, защото храната ферментира и се разширява в стомаха. Тази несмляна храна избутва кисилина  в хранопровода. Пшеница също неутрализира важни храносмилателни ензими в стомаха, забавяне на процеса на асимилация, което създава повече дискомфорт.
От всичкопо малко е полезно !Така,че според мен ,трябва само да се ограничат пшеничените продукти ,а не съвсем да се спрат от консумация.
Хареса ми и философията на Кейтлин
 "Мисля, че хората трябва да се забавим за момент. Като се научим как да се намали стреса с прости техники, можем да бъдем нашите собствени лечители. С яденето в мир и дъвченето можем да слушаме този вътрешен глас, който ни казва до каква степен имаме нужда. С умно обучение за теглото може да получите резултати на лице по-бързо, отколкото безкрайно и умопомрачително кардио. Освен това упражненията никога не може да компенсират за хранене лошото качество на хране  и прекомерна храна.

Готвенето за себе си е начин да обичаш тялото си, а в замяна то ще те обича, като изхвърля това, което не е необходимо. Пазаруването на селскостопанските пазари е начин да се свържете с вашата храна и да се запознаете с  хора,  с които е израснала. Този свят е пълен с любов и нови приключения, които чакат да бъдат открити, ако ние сме отворени за обучение и отглеждане. Аз също мисля, че диетата трябва да бъде финно обработена преди  добавки са да са хвърлени в микс. Хранителните добавки не могат да помогнат, ако все още ядете стандартната американска храна  с преработени захари, брашно и гранясал растителни масла.

Коментари